Aktuella aktiviteter

»
11/12 2023 Art After Work

Bildberättelser – 11 december

Åsa Nyberg Botshinda är verksam som konstnär och konstpedagog på Östergötlands museum. På årets sista Art after Work delar hon med sig av sitt konstnärskap.

»
1/2 2024 Art After Work

Johannes Vermeer van Delft – hans liv, måleri och bildvärld

Våren 2023 visades en unik samlingsutställning på Rijksmuseum i Amsterdam av de flesta målningar Vermeer skapade på 1600-talet i Nederländerna.

Tidigare aktiviteter

»
6/11 2023 Föreläsning

Talande ruiner, mörka fängelser och intensiva arkeologiska debatter – föreläsning 6 november

Lefteris Spyrou föreläser om Giovanni Battista Piranesi - hans liv och arbete med gravyrer från antikens Rom och debatten om det sköna. Piranesi skapade till formatet stora koppartryck som var både arkeologiskt skarpa och fritt fabulerande. Han är särskilt aktuell genom den utställning som under hösten pågår på Norrköpings Konstmuseum, Lars Kleen och Piranesi - Flod och Flöde

»
19/10 2023 Föreläsning

Den otyglade skönheten – föreläsning 19 oktober

Stefan Jonsson är professor i etnicitet vid Linköpings universitet och litteraturkritiker / debattör i Dagens Nyheter. Han är också författare, till ett flertal böcker om mångkultur, mångfald och kulturell identitet samt förhållandet mellan demokrati, kultur och konst. Stefan Jonsson är en av de ledande skribenterna och föreläsarna inom området.

»
6/9 2023 Museibesök

Flod och flöde – utflykt 6 september

Höstens första utflykt går till Norrköpings konstmuseum. Vi får en guidad visning av utställningen Flod och Flöde onsdag 6 september klockan 14:00. Efter visningen serveras fika.

Visa alla aktiviteter